НОВИНИ


Наши полицаи разбиха бардак в Дортмунд

4 5850 03.11.2013
Наши полицаи разбиха бардак в Дортмунд

С помощта на двама наши полицаи - Атанас Георгиев и Димитър Димитров, е разкрит частен бордей на български граждани на ул. „Шлезвигер” в проблемния северен квартал на Дортмунд.


 

В този германски град, както и в Дуисбург, проституцията на черно в страната имала най-големи размери. Това твърди известната феминистка Алис Шварцер, издателка на четеното женско сп. “Ема”, позовавайки се на оценки на местните власти. Тя и още 90 популярни личности от политиката, културата и спорта изпратиха писмо до канцлерката Меркел с настояване за забрана на проституцията. Като аргумент посочват, че в страната има 700 000 жрици на любовта, много от които жестоко експлоатирани, правещи 14,6 млрд. евро оборот годишно. Същевременно осигуровки за тази си дейност плащали само 42 жени и двама мъже.


В разбития от полицаите Георгиев и Димитров бардак 3 сестри - емигрантки от България, предлагали в частен дом нелегален секс, пише „Труд”. Кошмарното е, че това ставало под надзора и съдействието на майка им.


Двамата български полицаи, които са в Дортмунд от 2 седмици, помогнали и при издирване на престъпници, избягали от правосъдието у нас. Силите за сигурност в града смятат подобно сътрудничество за изключително полезно и настояват то да продължи.

Инициативата за забрана на проституцията стана вчера тема на коалиционните преговори между десницата и социалдемократите по съставянето на правителство. До отмяна на легализацията, приета със закон през 2002 г., едва ли ще се стигне, но преговарящите са решени да внесат корекции.

 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама