НОВИНИ


„Дейли експрес": Младите българи, идващи на Острова, влошават икономиката си

8 5719 06.11.2013
„Дейли експрес": Младите българи, идващи на Острова, влошават икономиката си

Натискът върху младите и амбициозни български и румънски работници да емигрират към Великобритания се увеличи, след като Европейската комисия публикува песимистични прогнози за важни сфери от икономиката на двете страни, пише вестник „Дейли експрес".



Докато Брюксел вече е по-оптимистичен за перспективите за повечето страни от ЕС, той вярва, че България се движи в обратната посока, информира 24 часа, цитирайки вестникът. Еврокомисията намали прогнозите си за ръст за тази година до 0,5%. Преди 12 месеца Брюксел очакваше ръст от 1,4%.
 

И докато безработицата в България се очаква да започне да пада, тя все пак ще възлезе на 12,4%, с 400 000 безработни в страната, чието население е 7 милиона души. В доклада си ЕК подчертава, че България е изправена пред втора трудност - броят на хората, които емигрират в чужбина в търсене на работа, влияе върху местната икономика.
 

Докладът на Брюксел повиши опасенията относно далеч по-голямата Румъния и нейното население от 21,9 милиона души. В бюлетина от вторник се посочва, че безработицата в страната е 23%.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама