НОВИНИ


Каролев разкри за Фрогнюз: Бисеров въртял далавери с РМД-та

54 19760 08.11.2013
Каролев разкри за Фрогнюз: Бисеров въртял далавери с РМД-та
Владимир Каролев Булфото

Финансистът Владимир Каролев обори твърденията на Едвин Сугарев, че Христо Бисеров е приватизирал „Нефтохим” на нищожно ниска цена. Специалистът по финанси е категоричен, че държавното предприятие е продадено след прецизната консултация на европейска банка и на международна правна кантора.


 

„По сделката с „Нефтохим” няма нарушения. Тя е консултирана от банка „Кредит анщалт”, както и с международни правни кантори. „Петрол” също е приватизиран след консултация от европейска банка и правни специалисти”, уверява за Фрогнюз Каролев.

 

Той обаче подчерта, че далаверите на Христо Бисов били с Работническо-мениджърските дружества (РМД). С тях били приватизирани почти всички винени предприятия, „Елените”, „Дюни” и др. Каролев изтъкна, че често РМД печелили с по-ниска цена и допълни, че при една от сделките компания е поискала да си повиши офертата, но от Агенцията по приватизацията отказали.

 

В периода 1999 -2000 Иван Костов като премиер напълно загубил контрола върху приватизацията. А когато НДСВ дошло на власт, РМД-тата били забранени. 

 

Самият Иван Костов, потърсен за коментар, отказа да говори на политически теми. Друг ексминистър от неговия кабинет, Евгени Бакърджиев, пък не беше открит за коментар.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама