НОВИНИ


Съдът постанови – Иван Тотев е нарушил закона

5 10791 09.11.2013
Съдът постанови – Иван Тотев е нарушил закона

Пловдивският административен съд постанови с решение от 8 ноември 2013 г., че кметът на града Иван Тотев е нарушил закона, като е забранил палатковия лагер на гражданското движение „България без цензура“.



Общината, представлявана от видния член на ГЕРБ, в нарушение на закона е забранила движението, водено от Николай Бареков, да разположи протестен лагер пред общината от 1 ноември до 1 декември с мотивите, че на същото място се предвиждат и други мероприятия и това създава предпоставки за нарушаване на обществения ред. Всъщност, съгласно нормативните уредби, такава забрана не може да има, в краен случай общината е длъжна да предложи друго място за провеждане на протеста, което пловдивския кмет не е направил.

Закононарушенията на Иван Тотев вече започват да стават твърде много. Припомняме, че той беше уличен в прокарване на очевидно незаконни решения в пловдивския парламент, както и в клиентелизъм при назначаване на членове на ГЕРБ на синекурни длъжности в община Пловдив.

Вчерашното решение на съда е първото, с което се доказва извън всякакво съмнение, че компрометираният пловдивски кмет не спазва законите в България.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама