НОВИНИ


Белият автобус за вадене на депутати от НС се подготвя?

28 5963 12.11.2013
Белият автобус за вадене на депутати от НС се подготвя?
този автобус стана причина за ескалация на напрежението през лятото

Белият автобус, с който депутатите бяха изкарани от парламента преди няколко месеца, вероятно отново ще влезе в действие. Превозното средство се подготвя, за да послужи за извеждане на народните представители след края на работния им ден.



С белия автобус до Народното събрание пристигнаха жандармеристи, съобщи БТВ.

Според програмата, депутатите трябва да приключат работа в 16 ч. Депутатите на ГЕРБ вече напуснаха пленарната зала след скандала заради случващото се около парламента. 

 

В момента напрежението е най-сериозно при "Александър Невски" откъм ул. "Оборище", където полиция и жандармерия се опитват да попречат на блокирането на улицата. Стигна се до сблъсъци между протестиращи и служители на реда, след които се чуха призиви "Без насилие".

Някои от протестиращите са налягали и насядали на земята пред партулките на полицията, за да ги спрат да напуснат зоната около парламента. Автомобилите са празни, в тях няма полиция, и служителите на реда се опитаха да ги преместят, за да подсилят вероятно с тях охраната на периметъра около храм-паметника "Свети Александър Невски". 

Няколко души направиха жива верига, за да спрат движението на колите. Други лягаха по земята или опитваха да се блъскат в полицейските кордони. Протестът им продължава, а участниците в него скандират "назад", което са възгласи към служителите на МВР да върнат обратно патрулките.

Протестиращите скандират "осъзнайте се", "кого пазите?" и пеят химна. До момента петима участници в протестните действия в София са отведени в столичните полицейски управления, съобщиха от пресцентъра на МВР. Четирима от тях са задържани заради неизпълнение на полицейско разпореждане. Един е заподозрян като участник в унищожаване на билбордове по бул. „Цариградско шосе.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама