СВЯТ


Предложиха на Европа да "откупи" Тимошенко за 20 милиарда долара

7 6076 15.11.2013
Предложиха на Европа да "откупи" Тимошенко за 20 милиарда долара

Украинските власти предложиха на Европа, която иска освобождаването на Юлия Тимошенко да компенсира икономическите загуби, които Тимошенко нанесе на Украйна от сключването на газовото споразумение с Русия, пише "Независимая газета".



"Управляващата партия в Украйна иска от ЕС компенсация в размер на 20 милиарда долара за свободата на Юлия Тимошенко.

Европейският съюз трябва да изплати на Киев компенсация в размер на 20 милиарда долара за да бъде освободена Юлия Тимошенко, бивш премиер на Украйна, предаде РИА Новости. На такава сума се оценяват щетите за държавата, нанесени от Тимошенко в резултат на подписване на неизгодни договори с Русия. "Лесно е да бъдеш добър на чужд гръб. Но ако Европа иска свободата на Тимошенко, нека да ни върне 20 милиарда долара, които Украйна загуби заради нея.

Цената за решаване на проблема е само 20 милирада долара”, заяви Михаил Чечетов, първи заместник-ръководител на управляващата в Украйна партия Михаил Чечетов. Настоящата власт в Украйна смята за крайно неизгодно газовото споразумение подписано с Русия когато Тимошенко бе на власт. Министър-председателят Николай Азаров твърди, че за три години загубите на Украйна от това споразумение възлизат на 20 милиарда долара.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама