БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ


70 хил. избират съседите пред българското за Нова година

14 6667 16.11.2013
70 хил. избират съседите пред българското за Нова година

Близо 70 000 българи вече са направили своите резервации за посрещане на 2014 г. в Сърбия. Интересът към празнуването при съседите е дори по-голям в сравнение с миналата година, когато близо 60 хиляди наши сънародници избраха да вдигнат първата наздравица за годината в Ниш и региона.



Това съобщи първият съветник в Посолството на Република Сърбия у нас Александър Миличевич пред „Стандарт”. Само в трите най-луксозни хотела в центъра на Белград вече са резервирали празнични пакети над 1000 наши сънародници, потвърди и Йован Неделкович, който притежава сръбска туроператорска агенция.

Сред основните причини, заради които избираме да празнуваме при комшиите вместо в родните курорти, е липсата на забрана за тютюнопушене в заведенията и хотелите, обясниха родни туроператори.

Българите харесват и сръбската кухня, която е с натурални продукти и е изключително вкусна. Купонът също е на ниво, като веселието за разлика от празника в много европейски държави не приключва до сутринта. Веселбата пък задължително е гарнирана и с български хора и танци, ако нашите туристи са многобройни, обясниха туроператори.

Цените на пакетите понякога са дори по-евтини в сравнение с предложенията за посрещане на Новата година у нас, обясниха още представители на агенции. Вече трета година организираме подобни пакети в Ниш и клиентите ни са изключително доволни, казват туроператори.

Освен Ниш в офертите на родните агенции присъстват оферти за празника в Белград, Нови Сад, Пролом баня, Железни врата и ски курорта Бабин зуб.

Оферти за две нощувки със закуски и вечери, една от които на самия празник, могат все още да се намерят за под 300 лв., като давате с 20-30 лв. повече за 4-звезден хотел, показва справка в офертите на туроператорските агенции.

Между 35 и 50 евро излиза кувертът за празничната вечеря с музика на живо и богато меню, показват още офертите в нета. Цената за празничната вечер е такава, ако платите престой за между 3 и 7 нощувки.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама