НОВИНИ


О. Минчев: Хората с парите ще сменят сегашните управляващи с по-свежи

15 6389 18.11.2013
О. Минчев: Хората с парите ще сменят сегашните управляващи с по-свежи
Огнян Минчев

Хората с парите имат интерес, когато Орешарски, Станишев и Местан не им вършат работа, да ги сменят. Върху това се работи сега, каза Огнян Минчев. Тече процес на деструкция на българската държава, смята той.



Тече опасен процес на деструкция на българската държава, заяви по БТВ политологът Огнян Минчев. Ако минем отвъд цирка и драматургията на митингите, те показват толкова дълбока криза на българския политически модел и държавна структура, че трябва да ни е страх да погледнем зад кулисите. Там се случват много опасни неща, смята той.

Двете партии имат огромни проблеми с обществените настроения, затова ДПС отчасти в лицето на свои симпатизанти от по-възрастното поколение, не толкова на ръководството си в момента, преглъща Възродителния процес, посочи Ю. Асланов. На ниско ниво също няма никакви проблеми, там има обикновени хора.

Върхушката на ДПС преглъща не толкова извинения, колкото икономиката и управлението на страната. ДПС е основният стълб на задкулисието, каза Минчев. И Орешарски и други, разположени като безпомощни фигуранти, трябва да правят нещо, но всъщност съкращават срока, в който ще са на глас, коментира Минчев заканата на Орешарски да уволнява държавни служители по политически причини. Асланов се съгласи, че репликата може би е изпусната от нервност.

Студенският протест беше ясно, че няма да постигне целта си, защото за това е нужна някаква по-стройна политическа програма и партия, която да оглави този процес, смята Асланов. Окупация на академична институция е следващата стъпка на мирния протест, обясни Минчев. Когато тази власт няма съзнание за представителност, освен на търговска-корпоративна групировка, тя не може да представлява и студентите, продължи той.

При избори сега няма да има коренна промяна в НС, но обезпокоителен е ръстът на националистическите формации. Трудно е да се предположи, че в близко време ще има фокусиране на едно място, но това трябва да ни тревожи като общество, защото масовата нетолерантност кореспондира с всичко останало, каза Асланов.

Реалните господари на управляващите, които сега се движат по сцената, нямат нищо против това в определен момент да ги сменят с други, по-свежи физиономии, смята Минчев. 
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама