НОВИНИ


ГЕРБ изпращат сигнал за премиера до ЕК

26 5375 19.11.2013
ГЕРБ изпращат сигнал за премиера до ЕК
Булфото

ГЕРБ внесохме сигнал до главния прокурор по повод изказването на Пламен Орешарскири, че ще бъдат уволнявани държавни служители, които участват в антиправителствени протести. Това каза пред журналисти депутатката от ГЕРБ Десислава Атанасова.


 

„Подобно говорене, и подобна позиция, от най-висшата степен на изпълнителната власт, а именно министър-председател, застрашава не само всички държавни служители, но и гражданските права - свободно да се сдружават и свободно да изразяват политическите си и граждански убеждения. Считаме че в България, като страна по Пакт за граждански свободи, които още през 1976 година сме приели, е недопустимо, именно министър-председателят да прави подобни внушения и то пред медии и цялата ни общественост. До края на деня такъв сигнал ще бъде изпратен и до Европейската комисия и еврокомисарите по правосъдие, вътрешен ред, права на гражданите и на председателя”, заяви Атанасова.

 

Народният представител Красимир Ципов обясни, че очакват главният прокурор да извърши проверка за действията на министър-председателя.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама