НОВИНИ


Отпускат още 10 млн. лв. за бежанците

18 4735 20.11.2013
Отпускат още 10 млн. лв. за бежанците
Булфото

Повече от 10 млн. лева ще бъдат отпуснати допълнително от правителството за бежанците, съобщи финансовият министър Петър Чобанов след редовното заседание на кабинета.


МВР поема най-голяма тежест по отношение на справянето с проблема с бежанците. Като цяло корекциите в бюджета на ведомството, които се правили, са били свързани с ангажименти, поети от МВР, които не са били бюджетирани”, обясни Чобанов. Общата сума е 10 632 800 лева.

 

От тях в бюджета на МВР отиват 7 696 800 лева, в Министерството на здравеопазването - 820 000 лева, Министерството на отбраната - 630 000, ДАНС - 406 000 лева, на Министерски съвет - 50 000 лева, на Националната разузнавателна служба - 30 000 лева.

 

За Съдебната власт са отделени 500 000 лева - за разходи
на прокуратурата за експертизи, вещи лица и преводачески услуги. Още 500 000 лева ще бъдат дадени на БЧК за дейността за подпомагане на лицата, кандидатстващи за бежански статут и за бежанците.

Чобанов коментира искането на таксиметровите шофьори за премахване на патентния данък. По думите му това не стои на дневен ред. „Снощи късно министър Данаил Папазов се срещна с представители на таксиметровите шофьори и мисля, че са се разбрали по основните причини за техния протест”.

 

Финансовият министър представи и промените в Закона за кредитните институции, които също са били одобрени на заседанието на Министерски съвет. „Въвеждат се няколко режима на капиталови буфери. С промените в закона, Българска Народна банка ще се определя като регулаторен орган за банките на територията на страната”. Чобанов допълни, че се въвеждат изисквания БНБ да има планове за преструктуриране, както и БНБ да оповестява  административните санкции и констатираните нарушения.

 

 

 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама