НОВИНИ


Европа - v 2.0 – федерално презареждане

0 10184 22.11.2013
Европа - v 2.0 – федерално презареждане
Андрей Ковачев

Съюзът на европейските федералисти-България и Фондация „Конрад Аденауер”-България организират конференцията “Европа - v 2.0 – федерално презареждане!” днес в Информационното бюро на Европейския парламент в България.


 

Сблъсъкът между отговорно управление в Европа и национален популизъм ще бъде основният акцент в дискусията. В този контекст ще бъде обсъден и Манифестът на Съюза на европейските федералисти в подкрепа на предложението за Нов Договор за Европейски съюз на Групата на евродепутатите-федералисти "Спинели".

 

Своите позиции ще споделят: Д-р Марко Арндт, ръководител на Фондация „Конрад Аденауер“ за България, Н. Пр. Дариус Гайдис, посланик на Литва, която в момента е ротационен председател на Съвета на ЕС, Н. Пр. Матиас Хьопфнер, посланик на Федерална Република Германия, проф. Ингрид Шикова от катедра Европеистика на СУ, доц. Румяна Коларова, ръководител на катедра „Политология” в СУ и Румяна Бъчварова, социолог, Маркет линкс. Българският евродепутат Андрей Ковачев, който е председател на българската секция на СЕФ, ще представи предложението на Групата „Спинели“ за Нов „Основополагащ договор на Европейския съюз“. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама