НОВИНИ


Бизнесмени правят нова партия

11 6017 25.11.2013
Бизнесмени правят нова партия

Проектът за политическа платформа на партията бил изключително либерален и се заел да реши най-големите проблеми пред българския бизнес. В платформата, която тепърва ще се обсъжда, било заложено и легализирането на проституцията и марихуаната за медицински цели.



Нова партия на бизнеса ще се учреди в сряда в София, известява “Труд”. Десетки собственици на дребен и среден бизнес преди седмица получиха на електронните си пощи набор от документи за партията. Един от организаторите е Емил Желев, който за “Труд” обяснил, че от 20 години се занимава с частен бизнес, но не посочил какъв точно.
 

Сред поканените има собственици на счетоводни и одиторски къщи, хора с дизайнерски и уеб бизнес и такива от строителния бранш. Сред тях няма известни имена.
 

Едно от проектоимената на новото формирование е било “Партия на протеста”, но Желев обясни, че сред поканените на учредителното събрание няма активно протестиращи и засега не желаят да работят с тях, защото нямат послания.

От членовете на бъдещата партия се изисква да не са осъждани, да не членуват в друга партия, да не са били агенти на ДС и да не са били министри или заместник-министри. Формата за декларация за участие е същата като на партия ГЕРБ и изпращачът дори е забравил да изтрие абревиатурата на бившите управляващи. Желев отрече да има общо с ГЕРБ - просто му харесала тяхната декларация.
 

Проектът за политическа платформа на партията е изключително либерален и се е заел да реши най-големите проблеми пред българския бизнес - като междуфирмената задлъжнялост, дискриминирането на фирмите при обществените поръчки и бюрократичния лицензионен режим при започването на бизнес. Предложението им е започването на бизнес да става само с уведомление до държавните институции. В Закона за обществените поръчки и всички подзаконови нормативни актове да бъде премахнато каквото и да било дискриминиране на стопанските субекти, целящо ограничаване на участието им в търговете, обмислят още бъдещата партия. Освен това цялата документация, всички договори, спецификации и анекси за поръчките трябвало да бъдат изцяло публични още преди да започне изпълнението на всеки проект, за да се даде възможност на обществото да осъществява контрол върху тяхното изпълнение.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама