МИСТЕРИИ


Митрополит Кирил бил удушен, не удавен?

15 8891 25.11.2013
Митрополит Кирил бил удушен, не удавен?
Митрополит Кирил

"Митрополит Кирил направи всичко възможно митрополит Николай да не стане патриарх", заяви по НТВ проватският епископ Игнатий. Според него митрополит Кирил е бил убит чрез удушаване, а не се е бил удавил.



Той изреди редица версии за смъртта на Варненският митрополит. Епископ Игнатий заяви, че най-вероятно някой потулва истината за смъртта на митрополит Кирил. Той поясни, че Кирил често се е обаждал на Галактион и му е казвал, че се страхува, че някой може да посегне на живота му.

 

Аз съм разсъждавал върху много версии. Най-вероятната е всички конфликти покрай патриаршеския избор. Това е нещо много важно - изборът на патриарх на цял един народ. Има хора, които си правят сметки с десетки години напред, заяви епископ Игнатий. По думите му интересът към тази институция е огромен, защото чрез патриарха се разпределят властите и на земята.

 

Отец Недялко Стоянов от Варненската митрополия, приближен на епископ Борис, се включи по телефона, за да коментира касирането на вота за Варненски митрополит. Борис и Игнатий са двамата основни претенденти за поста на починалия митрополит Кирил. Отец Стоянов обаче категорично отрече вероятността по време на вота да е имало купуване на гласове.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама