НОВИНИ


Цонев: Не "Набуко", ами и "Травиата" ще строим, ако има

24 5605 25.11.2013
Цонев: Не "Набуко", ами и "Травиата" ще строим, ако има
Йордан Цонев, депутат от ДПС Булфото

Защо постоянно се политизира и спекулира, че ще станем зависими от Москва или някой друг. В дълбоката икономическа криза, в която се намираме, всеки инвестиционен проект е добре дошъл. Не „Набуко", ами и проекти „Травиата" и „Севилския бръснар", ако има, трябва да ги приемем.



Това заяви депутатът Йордан Цонев от ДПС пред бТВ. Ние сме за седми блок на АЕЦ „Козлодуй". Много добре би било, ако имахме и „Набуко", но остана само „Южен поток", добави Цонев.

Относно комисията за Мишо Бирата, Цонев коментира, че се прави не, за да се състезаваме с полицията и прокуратурата. Има неизяснени въпроси. Ако Борисов не беше депутат, щеше само следствието да се занимава с него. Първо трябва да видим дали съдържанието на записа е автентично. Да наредиш на един шеф на Агенция „Митници" да изтегли проверка, има ли нарушения, ще разпитаме съответните длъжностни лица, ще видим кое е политическото в този казус, ще търсим истината по този казус и ще извлечем поуки за парламента - как да променим някои неща, каза Цонев за новосъздадената „анкетна" комисия по случая Мишо Бирата, на която депутатът е председател.

Дали ще бъде дискредитиран Георги Първанов, защото името му се споменава в записа, Цонев заяви, че няма записи с неговият глас и няма такава опасност за бившия президент.

Комисиите завършват с препоръки за нови правила, и тефтерчето на Филип Златанов и случая Мишо Бирата са черната кутия на управлението на ГЕРБ, нарежда се на един човек какво да се прави, какво е това? Аз съм убеден, че в този кабинет Орешарски налага нов стил политика да няма закрила над никого, категоричен бе Цонев.

Случаят „Бисеров" е доказателство, че в този кабинет няма чадър над никого. Имаме информация, че Цветанов е знаел, ще се проверяват нещата, каза депутатът.
Виждаме се с Делян Пеевски и коментираме проектозакона за офшорките. Правим подобрения преди закона да мине на второ четене, разкри Цонев. В него ще влезе идеята на Дейвид Камерън за открито общество и бизнес - по инициатива на САЩ и Великобритания, там ще изработват регистър на собствениците на офшорки в регистър. Съставяме критерия за такъв регистър в България, дали да е имуществен или друг. Поставихме си две скромни задачи - да поставим темата на дневен ред и да очертаем къде офшорните компании да не бъдат допускани, обясни Цонев.

Митингът на БСП и ДПС беше важен и изпълни политическите си цели. Нашите симпатизанти искаха да изразят своето мнение. Те всяка вечер гледат по новините, че има протести на жълтите павета. Нашите привърженици искаха много отдавна да кажат, че категорично подкрепят правителството и стоят твърдо зад него, обясни Цонев.

Партия "Помак" не ми звучи сериозно. Ние сме български граждани и звучи странно едно такова име. Цонев коментира, че това му звучи конспиративно и секуларистично.

Относно протестите Цонев коментира, че няма да има контрапротестиращи ако има разговор и диалог с протестиращите. Те трябва да разберат това и да престанат да замерват с бутилки, когато някой иска да разговаря с тях, завърши Цонев.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама