НОВИНИ


Петър Мутафчиев успокои: Няма да има глоби за старите газови уредби

7 5480 26.11.2013
Петър Мутафчиев успокои: Няма да има глоби за старите газови уредби

Автомобили със стари уредби не е задължително веднага да сменят своите талони, а ще могат да направят това в по-дълъг период, успокои депутатът от Коалиция за България Петър Мутафчиев собствениците на такива коли.


 

По думите на депутата от 1 март 2014 г. за поставянето на всяка една газова уредба на автомобил, който не е пригоден за газ, ще е необходима промяна в талоните. Тази промяна ще е в следната последователност: монтаж в сервиза на газовата уредба – до 1 март ще бъдат акредитирани от Автомобилна администрация пунктовете, които ще извършат първичния преглед на монтажа на газовата уредба и след това ще се предоставят документите, за да бъде променен талонът на колата, каквото е изискването на ЕК.

Мутафчиев каза още, че от януари 2012 г. до март 2013 г., „ако има хора, които не са си взели документ от сервиза, че газовата бутилка е монтирана в този период, трябва да си вземат декларация от сервиза”,

Той е категричен, че никой няма да бъде глобен, ако няма вписана газовата уредба в талона, при условие, че монтирането й е станало преди март 2014 година.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама