НОВИНИ


Задължителното гласуване=лекарство срещу купен вот

53 5110 26.11.2013
Задължителното гласуване=лекарство срещу купен вот

БАН стартира един дългосрочен проект-визия за бъдещето на България, което мен като патриот ме грабна и затова участвам в него, заяви по БТВ Антон Станков, бивш правосъден министър.



Събрахме се 10 човека не като еднаквомислещи или пък като група за натиск, но като хора с опит в законодателството, за да има промени в Конституцията.

По темата за задължителното гласуване Цвета Маркова обясни, че и тази тема влиза в полезрението на групата и е добре да стане. Ако има трайно маргинализирани групи, дистанцирани от политическия процес, това е един от начините за включването им, констатираха експертите. Автоматичното въвеждане на задължителното гласуване обаче не решава въпросът с активността, уговориха те.

Ние търсим лекарство срещу купуването на гласове, каза Станков. Ние сме генератор на тази идея, но може ли тя да се въведе от парламентарните в момента партии, попита той. Представителите на статуквото нямат интерес от неговата промяна, каза Маркова, докато Станков изрази оптимизъм, че системата може да се обърне.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама