БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ


България и Румъния с общи тържища

1 6772 26.11.2013
България и Румъния с общи тържища
Булфото

Тържища за плодове и зеленчуци ще изграждат съвместно България и Румъния в градовете Видин, Оряхово и Русе. Това обсъдиха министърът на земеделието и храните Димитър Греков и министърът на селското стопанство и развитието на селските райони на Румъния Даниел Константин по време на среща в Букурещ, която се проведе в рамките на Икономическия форум Китай - Централна и Източна Европа, съобщи пресцентърът на МЗХ.


 

Целта е да няма нелоялна конкуренция, както и да се следи за качеството и безопасността на храните. Двамата министри обсъдиха Програмите за развитие на селските райони на двете страни за следващия програмен период 2014-2020 г.

 

По време на форума министър Греков запозна гостите на форума, че през новия програмен период 2014-2020 г. се очаква страната ни да усвои около 7,5 млрд. евро в аграрния отрасъл. „Над 2 млрд. евро от тези средства ще бъдат насочени за развитие на селските райони и инвестиции в земеделието по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. За подкрепа на доходите на земеделските стопанства ще бъдат предоставени и над 5 млрд. евро европейски средства под формата на директни плащания”, каза още министърът.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама