НОВИНИ


Кадиев: Даренията от сивия сектор се дават на партиите кеш

13 5204 29.11.2013
Кадиев: Даренията от сивия сектор се дават на партиите кеш
Булфото

Искам да се намалят субсидиите. Нашият Закон е направен така, че да стимулира да се вземе 1% при избори. Така 4 години години получавате пари. Трябва да се стимулира правенето на политика и влизането в НС. Навсякъде в Европа е свързано с явяването на парламентарни и президентски избори, а у нас не е така.



Не е редно цялото общество да се свива и да затяга колана, а това да не важи за партиите. Това заяви Георги Кадиев от Коалиция за България в сутрешния блок на БТВ.

Единствената партия, която е против намаляването на субсидиите е ДПС, а позицията на ГЕРБ ми е много неясна. Според Менда Стоянова Сметната палата трябвало да сметне колко пари са им необходими, това е нещо, което няма как да стане. ГЕРБ са сложили субсидиите си на депозит, каза още той. По думите му не е сигурен колко е законно това, защото тези пари не са дадени от народа, за да ги управляват от ГЕРБ. Ние сме най-бедната страна в Европа, а сме с най-високите субсидии, обясни още Кадиев.

Не вярвам, че като се намали субсидията - ще се увеличи сивата част, категоричен е депутатът от Коалиция за България. Той обясни, че в българската политика все има дарения, но те се дават в кеш. По думите му въпреки, че са забранени със закон, те са минали в сивия сектор и се дават на ръка от физически лице на партиите.

Доста сериозен песимист съм за бъдещето на България, но виждам разграждането на институциите, заяви още Кадиев.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама