ПРЕСАТА ДНЕС


Пресата на 12 юни

0 3871 11.06.2008
Пресата на 12 юни

Вестниците пишат за закона на Тачева като недопечено агне; за богатия депутат, взимащ ЦСКА; за водата по цени за бедни и богати; за щенията на рейнджърите ни в Афганистан.


 

НДСВ сравни закона на Тачева с недопечено агне, четем в Дневен Труд.

“Законопроектът за конфликт на интереси е срам и позор, все едно е писан на коляно за три дни. И ако мой студент се яви на изпит с такива безобразни текстове, ще му пиша веднага двойка” Така проф. Огнян Герджиков изригнал срещу вносителката на закона – правосъдният министър Меглена Тачева, във вторник вечерта, разказаха царски депутати. На редовното си заседание тогава те извикали Тачева, да разясни проекта. Проф. Герджиков в прав текст заявил на министър Тачева, че е пълен абсурд и невероятна глупост чрез текст в преходните и заключителни разпоредби на проекта да се променя правилника на парламента. Сега той позволява народните представители да упражняват професиите си, докато са депутати. Законопроектът забранява обаче тази възможност, като изключение се прави само за преподавателите.

Водата по цени за бедни и богати, пише 24 часа.

Бедните ще плащат по-ниска цена на водата, а богатите, които пълнят басейни, да се бръкват по-дълбоко за 1 куб. метър. Това е философията на новите цени на водата, които обмисля ДКЕВР. На енергийния форум във Варна шефът на регулатора Константин Шушулов каза, че скокът на цените на тока ще доведе до увеличение и на цената на водата, която се изкарва с помпи. Той заяви, че ще се мисли за изменение на тарифите и за по-ниска цена. Скокът на водата ще бъде от 1 август. Стандарт Масови фалити в Слънчев бряг Вълна от фалити на малки хотели ще залее Слънчев бряг в края на сезона. Това прогнозират туристически предприемачи, които се канят да изтеглят инвестициите си и да ги насочат в друг бранш. Конкуренцията свали цените на нощувките, които не могат да покрият все по-нарастващите разходи. В комплекса вече се продават над 20 хотела, а за още толкова се търсят наематели.

Новата борсова платформа все пак тръгва от понеделник, съобщава Дневник.

Новата електронна система за търговия на Българската фондова борса (БФБ) Xetra все пак ще тръгне от понеделник. Това става възможно, след като вчера заместник- председателят на Комисията за финансов надзор (КФН) Димана Ранкова издаде частично одобрение на правилника за търговия на борсата. На практика това премахва и последната пречка пред използването на Xetra. Германската платформа ще замени сегашната руска система RTS, която вече е остаряла заради бурното развитие на капиталовия пазар. Ръководството на БФБ пък се е ангажирало в срок от 14 дни да направи необходимите промени в текстовете от правилника, за които от комисията настояваха още от края на май.

С частни инвеститори ще съживяват жп гарите и у нас, узнал е Пари.

Частни капитали ще дадат нов живот на жп инфраструктурата и у нас. Така ще се реализират европейските проекти за превръщане на малки и средни железопътни гари от Централна и Източна Европа в местни центрове за услуги. Мотивите в подкрепа на тази идея в общността са, че от 1990 г. в държавите от региона пътниците, които ползват обществен транспорт, стават все по-малко. Първа ще се модернизира гарата в Перник. Предстои общо 24 гари само в Югозападния регион да бъдат реконструирани в рамките на проекта Ревита.

Рейнджърите ни в Афганистан искат по-високи заплати и българска тв, информира Дума.

Българските рейнджъри в Кабул са поискали по-високо заплащане от военния министър Николай Цонев, съобщи самият той вчера. Министърът направи изненадващо посещение в Афганистан във вторник. Вчера Цонев обясни, че се работи за рязко увеличаване на приходите на военнослужещите и тези, които са на мисия ще получават значително по-високи възнаграждения. Според него това ще стане с приемането на нов закон за отбраната. Цонев се ангажира и с увеличение на размера на командировъчните на бойците ни, както и с осигуряване на безплатни квартири, детски градини и почивки на тях и семействата им. В момента командировъчните на военнослужещите ни зад граница са между 57 и 63 евро на ден. С колко обаче ще бъдат увеличени те, ще стане ясно след като в Министерство на отбраната и Генералния щаб направят подробни разчети. Военнослужещите ни в Афганистан са поискали също да им бъде осигурен достъп до българска телевизия, както и да запазят униформите си. Николай Цонев е разрешил униформите да бъдат запазени само за тези, които са на първа мисия в момента. 

Богат депутат взима ЦСКА, известява Меридиан мач.

Украинският депутат Константин Жеваго се подготвя да стане новият собственик на ЦСКА. Информацията за преговорите за българския шампион потвърди пресаташето на милиардера Максим Прасолов. Жеваго е принуден от обстоятелствата да направи сделката, твърди говорителят му. В последния момент правителството на България поставило допълнително условие - финансирането на ЦСКА. В сряда милиардерът дойде в София и веднага посети "Кремиковци". В четвъртък шефовете на "червените" го чакат на "Армията". В същото време Велизар Димитров подписа 3-годишен договор с Металург (Донецк). От сделката в касата на ЦСКА ще постъпят 450 000 евро. Украинците готвят оферта и за Йордан Тодоров.

Frognews.bg


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама