НОВИНИ


Кирил Добрев: Филип Златанов бил 103 пъти в НС с пропуск от Фидосова

17 5074 03.12.2013
Кирил Добрев: Филип Златанов бил 103 пъти в НС с пропуск от Фидосова

Филип Златанов 9 пъти е влизал в парламента с пропуск, осигурен от от Искра Фидосова. След което получил постоянен пропуск от администрацията, върху който стоял подписа на гербаджийката, твърди депутатът от Коалиция за България Кирил Добрев.


 

„Той се е чекирал и не знаем къде е ходил.  За три години Комисията за предотвратяване и установяване конфликт на интереси на Филип Златанов е установила само 11 души с конфликт на интереси, а е изхарчила над 3.5 млн. лв. бюджетни средства”, коментира Добрев.

Според доклад на Временната анкетна комисия, чийто председател е той, Комисията за предотвратяване и установяване конфликт на интереси е работила по 868 преписки, от които само 183 са решени в законовия срок от 2 месеца. Установени са и 23 случая, в които комисията се е занимавала с магистрати, като тя няма право на такива действия, подчертава депутатът.

 

„Златанов сам е издавал становища и указания. В един случай той издава становище, отстранява се на негова база общинар, а след това Комисията се събира и излиза с обратно на становището на Златанов. Няма как да докажем, че Златанов е посещавал депутата от ГЕРБ тогава Искра Фидосова. Но наистина са забележителни 103-те пъти, в които той е посещавал парламента”, посочи още Добрев.

 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама