НОВИНИ


Кр. Велчев за напускането на герб-ера Марков: Въпрос на морал

4 5402 03.12.2013
Кр. Велчев за напускането на герб-ера Марков: Въпрос на морал
Красимир Велчев

Въпрос на морал - с тези думи зам.-шефът на ГЕРБ Красимир Велчев коментира днешния акт на депутата Георги Марков, който напусна ПГ на ГЕРБ и стана независим, в резултат на което групата на ГЕРБ остана с 96 човека.


 

Самият Марков обясни, че се разочаровал от свои колеги от ГЕРБ и добави, че Фидосова вече я нямало в НС, но фидосовщината била останала. Към г-н Борисов, г-н Цветанов нямам нищо, аз имам проблеми с тези хора, които ръководят групата, дружинните ръководители, обясни той по БНР и разказа за своя среща с премиера Орешарски в Румъния, която се превърнала във водораздел в отношенията му с досегашните колеги.
 

Ако е решил нещо да направи, от девет кладенеца вода ще извади, за да го докаже, добави още Велчев. Морално е да застанеш пред хората, с които си работил и да кажеш с какво не си съгласен. Ако нещо не ми харесва, ще напусна парламента, а не групата, обоснова се той.
 

Велчев не коментира дали бившите спецслужби или днешната агенция за национална сигурност имат нещо общо с напускането на Георги Марков или причините са други, но обясни, че не драматизира ситуацията.
 

Изрази обаче притеснения от търговията с лични данни през 2009 г. от БСП, както и от предположения, че ДАНС се превръща в Шести отдел на бившата ДС. 

 

Екс транспортният министър Ивайло Московски също коментира решението на Георги Марков и добави, че то е лично и не познава с мотивите за напускането му.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама