НОВИНИ


Божидар Данев пред „Фрог нюз”: Преживеем ли зимата, икономиката ни има шанс

62 9437 06.12.2013
Божидар Данев пред „Фрог нюз”: Преживеем ли зимата, икономиката ни има шанс
Божидар Данев

Моята прогноза е, че ако преживеем успешно зимата на 2014 г., нещата биха могли постепенно да се възстановят. Икономиката ни има шансове да потегли нагоре и да постигне поносими ръстове в своето развитие. Това коментира пред „Фрог нюз” изпълнителният председател на Българската стопанска камара (БСК) и член на Икономическия и социален съвет (ИСС) Божидар Данев.



2014 е преходна година. Във всички случаи би трябвало да доведе до стабилизация. Че е преходна година си личи и в бюджета, който се приема в Народното събрание. Има необходимост обаче от много сериозни мерки в създаването на работни места за нискоквалифицирана работна ръка. Необходима е и промяна в бизнес климата в широкия смисъл на думата, за да можем да привлечем чуждестранни инвеститори, както и български. Това според Божидар Данев са два генерални проблема пред страната ни.

Естествено, че е важно за България усвояването и на структурните фондове на Европейския съюз, коментира Данев. „Нека да бъдем оптимисти, нацията има сили в себе си да се отблъсне от това дъно, което ни беше изкуствено създадено от политическия елит“,  допълни изпълнителният председател на БСК.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама