НОВИНИ


ДСБ искат съкратен мандат за следващия парламент

30 5496 06.12.2013
ДСБ искат съкратен мандат за следващия парламент
Лидерът на ДСБ Радан Кънев

Сегашната ситуация на дълбока криза на доверието не може да произведе парламент и правителство, които да имат достатъчно доверие на българските граждани, за да могат да извадят страната от кризата.



Това заяви на пресконференция в Смолян лидерът на ДСБ Радан Кънев. Според него и продължаващата от пет години икономическа криза, и дълбоките проблеми, които обществото ни има в здравеопазване, образование, демография - всичко това се съсредоточава именно в кризата на доверието към политиката, демокрацията и институциите.

Лидерът на ДСБ допълни, че заради наблюдаващата се цялостна криза на доверие в обществото, едно от предложенията на Реформаторския блок е за съкратен мандат на следващото Народно събрание. Без доверие от гражданите, управляващите не могат да решават проблемите, посочи Кънев, предава БТА. По негово мнение няма достатъчно доверие не само в сегашните управляващи, не само в довчерашните управляващи от ГЕРБ, но и в партиите от Реформаторския блок.

Затова е нужно едно реформаторско правителство с ясна програма за период от 18 до 24 месеца, смята председателят на ДСБ. Вярваме, че в този период от около две години в България може да бъде отворен и проведен сериозен конституционен дебат, както и дебат какви трябва да бъдат националните икономически приоритети, заяви Радан Кънев.

По негово мнение съгласие върху подобен план може да бъде голяма крачка към връщане на доверието на българите в политиката и в държавните институции. Радан Кънев посочи, че Реформаторският блок в момента е на финална фаза на преговори за коалиционна формула. Стратегическата ни дългосрочна цел е обединение, но да се говори за обединение преди европейските избори е пресилено, коментира лидерът на ДСБ.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама