НАРОДЕН ГЛАС


Над 80 победители в Цветната олимпиада в област Ямбол

0 6594 09.12.2013
Над 80 победители в Цветната олимпиада в област Ямбол

Над 80 ученици от 7 училища в област Ямбол бяха тържествено наградени на 6 декември в Голямата общинска зала в град Ямбол. Децата се съревноваваха в Националната образователна олимпиада „Цветна олимпиада“.



Участниците бяха над 1500 от 8 до 12 клас от СОУ „П. К. Яворов“-Стралджа, ГПЧЕ „Васил Карагьозов“-Ямбол, МГ „Атанас Радев“-Ямбол, ПГИ „Г. С. Раковски“, ПГ по хранителни технологии и туризъм-Ямбол, ПГ по лека промишленост, екология и химични технологии-Ямбол, Гимназия „Васил Левски“. Те „мериха“ знания по български език и литература, английски и немски езици, математика и информационни технологии.

Победителите бяха специално поздравени от г-жа Татяна Петкова, председател на Общински съвет-Ямбол; г-н Георги Георгиев, старши експерт по български език и литература – РИО-Ямбол; г-жа Виолета Данева, издателство „Просвета“, Деян Герговски, водещ в телевизия „Диана“; г-н Божидар Нихорлиев, началник МВР Ямбол; Димчо Димов, председател на СБМ и мотоклуб „Райдерс България“; проф. Петър Бойковаленков, БАН, ръководител на националния отбор по математика; Живодар Ангелов, управител „Технополис“ и др.

Но най-емоционално за децата бе награждаването от техните любимци – хип-хоп. талантът Бобо, световният шампион по бийтбокс Печенката, рок дамата на България Милена Славова. На една сцена заедно с тях показаха талант и завидни музикални и танцови умения Денис Бояджиев, формация „Анонимъс“, Ваня Димитрова.

В края на проявата училищата заслужено бяха отличени за професионализъм и отлични резултати в олимпиадата с купи – МГ „Атанас Радев“ (първо място), ГПЧЕ „Васил Карагьозов“ (второ място), Гимназия „Васил Левски“ (трето място). А г-жа Валентина Маринова от СОУ „Пейо Яворов“-Стралджа бе отличена с почетен знак за насърчаване на добрите практики

Инициативата е част от програмата на Движението за иницииране на различни форми на публично стимулиране на младите хора и тяхната обществена реализация, чрез конкурси и дискусии по актуални обществени проблеми. Целите на проекта са: повишаване на успеваемостта на учениците и мотивацията им за усвояване на учебния материал; възобновяване на връзката дете-учител-родител; среща с представители на български университети и БАН.

Следващата спирка на олимпиадата е област Сливен. А в края на учебната 2013/2014 г. ще се проведе общонацианална „Цветна олимпиада“ по интернет между победителите от всички градове.

Проявата се реализира със съдействието на община Ямбол, издателство „Просвета“, верига магазини „Технополис“.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама