НОВИНИ


Две нови бензиностанции на "Тракия"

11 5882 09.12.2013
Две нови бензиностанции на "Тракия"

Две нови бензиностанции ще бъдат открити съвсем скоро по новопостроените участъци от магистрала "Тракия". Заради липсата на такива на над 100-километровата отсечка между Нова Загора и Бургас бяха поставени 40 химически тоалетни, като три от тях дори бяха откраднати.



Изграждането на самите бензиностанции се забави близо година след пускане на трасетата в експлоатация заради невъзможността на собствениците на терени и инвеститорите да постигнат съгласие относно цената на земята, върху която да бъдат построени. До няколко седмици шофьорите ще могат да се освежават и да наливат гориво и край трасето на "Тракия" в близост до Ямбол, а няколко месеца по-късно и край Чирпан.

Днес регионалният министър Десислава Терзиева откри рехабилитирания 5-километров участък от околовръстния път на Ямбол, финансиран по ОПРР с над 5 млн. лв. Малките пътища, които създават работни места и са от изключителна важност за регионите, ще бъдат приоритет по време на мандата на кабинета, каза министърът.

Според нея за ремонт по необновяваните през последните 20-30 години шосета ежегодно са нужни 70-100 млн. лв. В област Ямбол в момента се рехабилитират общо 31 км пътища, сред които е и отсечката между Ямбол и Хасково, която води до ГКПП-Свиленград. По програмата "Транзитни пътища V" предстои
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама