НОВИНИ


Аню Ангелов се смее на Найденов за военния бюджет

10 5307 10.12.2013
Аню Ангелов се смее на Найденов за военния бюджет

"Скромността краси човека" е пословица, която всички знаем. но не я знае министърът на отбраната. Да се хвалиш, че си изпълнил обещанието си да повишиш обезщетението по чл.230 и 231 на ЗОВС, когато не си успял да убедиш колегите си да го включат в законопроекта за бюджета, когато дори не си присъствал на заседанието на комисията за социална политика, която го отхвърли на второ четене, когато не си присъствал в пленарна зала при обсъждането на бюджета, за да го защитиш, е чиста проба арогантност, пише в личната си страница във фейса Аню Ангелов.



Истината е следната:Група народни представители от ГЕРБ внася своето предложение за повишаване на обезщетението. Един ден по-късно депутатът от Атака Лаков внася същото предложение. Два дни по-късно това правят група депутати от БСП и ДПС. Най-интересното е, че на заседанието на комисията под председателството на Корнелия Нинова и с мнозинство от БСП и ДПС се отхвърля това предложение. Едва в пленарна зала след дискусия, при отсъствие на министъра на отбраната и с "благосклонното" съгласие на министъра на финансите, предложението е прието.

Всеки може да си направи изводите, но все пак това беше единственото предложение на ПГ на ГЕРБ по бюджета за отбрана, което беше прието в пленарна зала. Заради отхвърлянето на другите предложения на ГЕРБ, министърът на отбраната в бъдеще трябва да внимава в своите популистски обещания, защото бюджетът за отбрана за 2014 е със 110 млн. по-малък от този за 2013. От тях 60 млн е номинално намаление, а други 50 млн. ще може да получи "евентуално" през месеците октомври-ноември 2014, за да форсират пак т.н. "коледни" харчове за щяло и нещяло,смее се Ангелов.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама