НОВИНИ


К.Стойчев:Махнем ли Борисовщината, тръгваме нагоре

66 6050 10.12.2013
К.Стойчев:Махнем ли Борисовщината, тръгваме нагоре

България ще тръгне нагоре, когато се освободи от Бойко Борисовщината. Това са няколко стила и начина на управление. Пълно игнориране на държавните институции. Липса на партийност, защото ГЕРБ не е партия. Смачкване и рекитиране на бизнеса. Тези неща отровиха държавата. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ социологът Кънчо Стойчев.



Предстоят светли празници и трябва да бъдем позитивни. Аз вярвам, че България бавно започва да се оправя. В последните месеци се вижда, че икономиката тръгва напред. Хората не ги е страх. Слава богу, че го няма онзи Господ, който ръководеше всичко през последните години, каза още Стойчев.

Има много проблеми за решаване. Измамите с ДДС продължават. Има сива икономика. България е страна на картелите и монополите. Най-важното за една икономика е състезанията да бъдат честни. В България последните 4 години това не се случваше. Сега нещата тръгват по друг път, категоричен беше социологът.

В разговора участие взеха още бившият зам.-финансов министър Любомир Дацов и банкера Левон Хампарцумян. Дацов подкрепи теорията на Стойчев. Пораженията през последните 4 години бяха много. Най-големите са в ума на хората. Това е и най-голямата вина на Борисов. По негово време думата предприемач стана мръсна. Мисленето на хората се промени и тях ги беше страх да раждат идеи. В момента правителството прави стъпки, за да остави бизнеса да се развива свободно, заяви Дацов.

Левон Хампарцумян беше убеден, че технически България не е в криза. Това обаче не означава, че излизаме от кризата. Моментът не е подходящ за въвеждане на електронно правителство и услуги. От 2005 година чиновниците са нараснали, независимо от факта, че всички управляващи твърдят, че намаляват държавната администрация. Има много проблеми за решаване, каза банкерът.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама