НАРОДЕН ГЛАС


Подписа се договор за новия дом на многодетното семейство Гелеменови

1 5945 13.12.2013
Подписа се договор за новия дом на многодетното семейство Гелеменови

Подписа се предварителният договор за закупуване на нов дом на многодетното българско семейство Гелеменови от Пловдив. Днес председателят на Национално движение „България си ти!“ - г-н Димитър Куцаров внесе капарото за къщата на семейството, което е „под крилото“ на организацията повече от година.



Бъдещият дом на младото семейство се намира в село Граф Игнатиево. Кампанията за набирането на средства се осъществява по програмата „Помощ за многодетни семейства” на Движението. Зам.-кметът на Община Марица – г-жа Гергана Титюкова съдейства за изготвянето на документите. Затова се надяваме, че за празниците Мариела и Костадин и ще получат нотариален акт за бъдещия си дом. Благодарим и на г-жа Радка Ангелова, брокер в агенция за недвижими имоти.

Казват, че на Коледа всички пътища водят към дома. За Мариела и Костадин и трите им деца - седемгодишната Симона , тригодишният Петър и двегодишният Димитър  - обаче реалността бе различна досега. Миналата година НД „България си ти!“ организира на младото семейство най-щастливия миг в живота им – сватбата. След това обаче петчленното семейство остана без никакви доходи и потъна в големи заеми. Наложи се спешно да напуснат жилището, в което живеят под наем. Сега те обитават апартамента на родителите си, където живеят над 10 души. Те спят на един диван.

До скоро Костадин изхранваше децата си като ловеше жаби и ги продаваше по заведенията. „България си ти!“ му помогна да изготви автобиография по европейски образец и да я изпрати до фирми, търсещи служители. В момента той работи в заведение за хранене и развлечения.

За новата година младите родители си пожелават здраве, работа и ... дом. „Най-голямата ни мечта е да имаме собствен дом!“, изрича свенливо Мариела. И допълва, че желае на всички семейства и християни да посрещнат празниците в уюта на собствен дом и обградени с усмивките на поне 2-3 деца.
 
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама