НОВИНИ


Ранобудните отбелязват шест месеца протести

16 5002 14.12.2013
Ранобудните отбелязват шест месеца протести

„24 години след онзи паметен митинг, който отмени Член Първи. 24 години след репликата "танковете да дойдат". 6 месеца от началото на протеста на Гражданите срещу Мафията. 6 месеца независимост. Ранобудните студенти и Протестиращият пред Министерски съвет са Човекът на годината - Вдъхновител. Да отидем на площад "Независимост", за да отбележим наградата си заедно всички, с които я заслужихме".



За това призоваха Ранобудните студенти от страницата си във Фейсбук. Протестът започва в 18:00 часа днес на площад "Независимост". Протестите на граждани срещу властта започнаха с назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Тогава в продължение на седмици хиляди излизаха на протест с искане за оставка на кабинета „Орешарски".

На 23 октомври пък студенти окупираха най-голямата аудитория в Софийския университет - 272-ра. Акцията им бе форма на протест срещу председателя на Конституционния съд проф. Димитър Токушев и решението на институцията Делян Пеевски да бъде възстановен като народен представител.

Протестът бе обявен за безсрочен, а Ректоратът - напълно окупиран, след като студентите промениха първоначалното си намерение акцията да продължи няколко дни. Техни колеги от други университети в страната последваха примера им.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама