НОВИНИ


Йовчев: Намалихме правомощията на министъра на вътрешните работи

17 5152 16.12.2013
Йовчев: Намалихме правомощията на министъра на вътрешните работи
Министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев Булфото

Кризата от миграционния натиск, реформата в МВР и охраната на обществения ред по време на протестите са трите предизвикателства, с които се е сблъскало МВР през последните шест месеца, съобщи министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев, отчитайки резултатите от работата на МВР през периода.



Смятам, че МВР се справи много добре с тези предизвикателства, каза на пресконференция министър Йовчев.

След промените в Закона за СРС и подготвения законопроект за МВР министърът на вътрешните работи няма възможности, каквито имаше преди това, което отговаря на очакванията на обществото, коментира Йовчев.

Министърът на вътрешните работи няма информация и не може да влияе на подслушванията и това трябва да остане така. С промените, министърът няма да има възможност да влияе върху отделните охранителни структури и това трябва да остане така, коментира още той.

"Намалихме подслушването с повече от 2 пъти. Към края на 2012 година имаме 5000 искания, сега са малко над 2100. Въведохме комплекс от мерки за законността - няма да има тефтерчета. Имахме данни за над 800 незаконно подслушвани телефони, което прекратихме", уточни Йовчев.

Прекратихме МВР да се занимава с търговка дейност. МВР е било подизпълнител на над 50 търговски дружества, занимаващи се с охранителна дейност. Проведохме сериозни реформи, касаещи управлението на МВР. Имаме система за планиране. Имаме система за отчитане на резултатите, която действа, каза още министър Йовчев.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама