НОВИНИ


Отварят опожареното крило на Партийния дом

3 5225 18.12.2013
Отварят опожареното крило на Партийния дом
Подпалването на Партийния дом на 26 август 1990 година Булфото

Източното крило на Партийния дом, опожарено при протестите през 1990 г., ще бъде открито днес. В сградата има четири големи заседателни зали, отделна зала с видео-конферентна връзка и голям пресцентър.



Засега новото крило ще има представителни функции, но и ще е на разположение на депутатите за срещи и за заседания на комисии, пише "Стандарт". По някои от гранитните блокове още има следи от палежа, но те ще бъдат допълнително изчистени, обясниха от Народното събрание. Крилото се е ремонтирало от 2010 до 2013 г., като ремонтът е струвал около 900 000 лева.

След палежа до 2010 г. част от горелите помещения се използваха за депо за картини на Националната художествена галерия - заради надеждната охрана от НСО, която пази сградите на Народното събрание. Нямало планове парламентарните кореспонденти да бъдат изолирани в новия пресцентър, далеч от сградата на жълтите павета, увериха от средите на управляващите.

Ремонтираното крило ще бъде открито с първия отчет на председателя на НС Михаил Миков. В 14:30 ч той е поканил народни представители и журналисти на чаша вино под акомпанимента на оркестър за класическа музика. В новите зали ще е разположена традиционната изложба на парламентарните фотожурналисти за 2013 г.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама