НОВИНИ


Държат със заплахи партийци да не бягат при Бареков

15 4829 19.12.2013
Държат със заплахи партийци да не бягат при Бареков

Заплашват активисти на Реформаторския блок да не бягат при Бареков. Напоследък цели структури от партията на Меглена Кунева преминават към ГД „България без цензура“. Затова започнала масирана атака с рекет върху членовете, която да ги държи насила в блока.



 Пресата се правела през кметовете на ГЕРБ, които заплашвали кандидат-отцепниците, че ще останат без работа. Последният пример е от Пловдив, където млада партийка била притисната от кметската управа, че ще загуби работното си място в една от общинските структури. Тя е част от мощната група от 80 души, които заедно с ръководството на „България на гражданите“ от район „Централен“ преминаха към Бареков. Със същите прийоми стягала партийната дисциплина срещу отлюспване и БСП, но чрез държавните структури. Това обявиха в града лидерът на движението Николай Бареков и адвокат Дяко Дяков.

Натискът, който продължава да оказва ГЕРБ върху хората от център-дясното, които искат да дойдат при нас, е огромен. БСП ги мачка по линия на държавната администрация, а ГЕРБ ги мачка по линия на общинската, обясни Бареков. Според него Бойко Борисов се е договорил с двете лобита на Даниел Вълчев и на Меглена Кунева в „България на гражданите. "Борисов поддържа и топла връзка с Кунева, двамата работят по проекта как Реформаторския блок да стане патерица на ГЕРБ", каза новият политик. Според него  споразумението, което трябва утре да подпишат партиите в Блока е безсмислено, защото е между шест души, които се пишат за лидери без да имат вече реално структури. „Това ще е споразумение между една върхушка, за да се нагоди като патерица на ГЕРБ и затова изгубиха своите хора, Те затварят офиси, ние ги отваряме“, коментира Бареков. Дори напусналите Кунева трябвало да  изпращат молбите си с  писма с обратна разписка до  Кунева, тъй като в Пловдив партията й вече нямала офис, възмути се адв. Дяков. Той каза, че член на НС на СДС и зам.-председател на СДС Пловдив ще се присъедини утре към „България без цензура“, но не обяви името му. Бареков пък обяви, че едно от знаковите имена на ГЕРБ, който е председател на Общински съвет в страната също идва при него, но е избрал да го съобщи чрез свое интервю в столичен вестник.

Преди пресконференцията в Пловдив, Бареков бе на водосвет срещу катастрофите на пътя, който се прави по традиция на отсечката Пловдив-Смолян при разклона за с. Забърдо.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама