НОВИНИ


Бареков ще управлява през 2015 г. страната?

80 6313 21.12.2013
Бареков ще управлява през 2015 г. страната?
Николай Бареков Булфото

През 2015 г. ще управляваме страната, заяви Николай Бареков по време на старта на партията му „България без цензура" във Велико Търново. 307 учредители и над 100 гости уважиха събитието.



Първият конгрес на новата политическа формация ще е на 25 януари следващата година в НДК, когато ще се приеме устава и ще се промени името й. Уставът ще е демократичен и отворен. Той ще даде минимална власт на лидера и максимална на структурите, съобщиха от пресцентъра на формацията.

Според Бареков, в партията ще има национални ръководства, които сами ще си редят листите. Всички региони ще са представени. "Правим партия на регионите, а не поредната лидерска партия", заяви той.

"Ще бъдем представители на слабите, болните, децата, възрастните и на тези, на които държавата не е дала нищо. Ние сме последните, на които народът ще даде огромно доверие и не трябва да го пропиляваме, нямаме право на провал. Ще останем при хората, за да им помагаме", обясни Бареков.

Той определи и основните принципи на новата партия, сред които свободата, родолюбието, солидарността и справедливостта.

Целта на формацията е изграждане на политическа алтернатива, която да извърши нужните реформи в държавата за борба с корупцията и олигархията, както и управление с единствената цел да е в полза на обществото и да формираме политика с грижа за хората, съобщи лидерът на движението „България без цензура".

В Инициативния комитет влязоха учени, общественици и спортни шампиони. Някои от имената са: проф. д-р на икономическите науки Величка Рангелова, културологът и политически анализатор проф. Мирослава Кортенска, проф. Марина Иванова - преподавател в Пловдивския университет, експертът финансистът Рада Коджабашева, трикратният световен шампион по самбо Марко Косев, спринтьорката Тезджан Наимова, братята близнаци, шампиони по силови спортове - Румен и Росен Димитрови, легендата на българския футбол Динко Дерменджиев - Чико, адвокати, учители, лекари председатели на общински съвети.

Партията ще инициира референдум за Велико народно събрание за промени в Конституцията, които да завършат прехода.

В момента новата партия има готовност за 70-80 общински структури, а веднага след конгреса на 25 януари те ще са 150, обясни главният секретар на формацията Стефан Кенов. Ще се борим да сме в челната тройка на евровота, разкри плановете си Бареков.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама