ГЛАСЪТ


Хепиенд за Вълка във войната срещу него

0 6342 02.03.2007
Хепиенд за Вълка във войната срещу него

Румен Гайтански спечели милиони от концесията за боклука, ще спечели нови от продажбата на фирмите си, задават се още пари от проект за хотел и ресторанти до НДК. Столичани са единодушни, че бизнесмена заслужава паметник, защото в негово лице те виждат предприемача на бъдещето. Майки масово кръщават децата си на новия герой.


Войната с боклукочистача на София Румен Гайтански-Вълка, ще завърши с хепиенд за него, преди да е започнала. Розовият изход бе заложен още в яловите атаки срещу концесионера. Нападките, че фирмите на Вълка не се справяли с извозването на сметта и риненето на снега, увисваха всеки пък, защото бяха контрирани от договорите му със Столична община. През годините Гайтански смени кожата си на средна класа момче с лъскавите атрибути на елитния бизнесмен. Всички ние чинно му купихме първо костюмите, после резервациите в баровски ресторанти, прищевките на любимите му жени-маникенки, както и зашеметяващите коли, които реализираха и най-смелите му сънища от детските години. Баща му, бившият служител в МВР, може да бъде горд с момчето си: може да не е научило много, но е научило най-важното – как се правят пари от балъци. Балъците, драги съграждани, сме всички ние. А Вълка е един готин млад мъж, който всички политици денем презират и нападат, а вечер, когато изгаснат светлините на града, пушат с него пури „Кохиба” и си хортуват кротко за бъдещето. Ще кажете, че това е несправедливо. Ако пушехте „Кохиба” обаче нямаше да мислите така, но това е друга тема. Като пресмятах тези дни какви са ползите на Вълка от концесията, от дяловете му в МОЛ-а срещу хотел „Хемус”, от покупко-продажбата на атрактивни имоти в София и страната, стигнах до извода, че ще е заслужено, ако му издигнем паметник. Така ще изразим отношението си към успелия предприемач и ще покажем на следващите поколения, че сме широко скроени хора, които тачат таланта, а не му правят черна магия, колкото и да ни подканя вътрешния ни глас. После се сетих, че паметник нерукотворен Вълка сам ще си издигне в лицето на нов проект за петзвезден хотел досами НДК, върху тревните площи. Ако беше жив поета Пеньо Пенев, вероятно щеше да възпее в строфи този строител на новия живот. Но Пеньо Пенев е мъртъв отдавна, затова на Вълка му се налага сам да се погрижи за личната си слава. Предложението за комплекса било анонсирано пред общинските съветници в пакет с някаква трудносмилаема идея за преместване на паметника на загиналите във войните. Четат съветниците за паметника и гласуват по инерция, защото им се види, че е нещо неважно. Така покрай загиналите, се промъква и точката за новия хотелски комплекс. Колко умно! Злите езици допълват, че освен хотел, там ще се накипрят и два луксозни ресторанта. В начинанието Вълка имал сериозен дял. Дялове имал и някогашния сикаджия Румен Николов-Пашата. Той пък се славел като близък човек с Бойко Борисов, още от времената, коагато сегашния кмет прохождал в охранителния бизнес. Затова и войната на Бойко срещу Гайтански била по-скоро димна завеса, която трябвало да скрие нещо друго. На финала на драмата „Вълка продава „Волф”, „Дитц” и „Чистота”” идва Бойко, който посредничи в сделката, за да отърве столичани от досегашния концесионер. Ние пък се чудим дали да викаме двамата актьори на бис или да обърнем палци надолу.
Ето такъв паметник ще си издигне Вълка в центъра на София. Новото творение със сигурност ще е по-лъскаво и впечатляващо от творението на Валентин Старчев „1300-годишнината на България”, което е оставено да се руши от дъждовете и слънцето. Не защото Старчев не е талантлив, но е гледал назад в историята ни, а Вълка и & гледат напред. Дали нас ни има в тяхното бъдеще обаче, това е друг въпрос.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама