АРТ ДЖУНГЛА


Певците ни се пенсионират като стриптизьори!

16 9670 26.12.2013
Певците ни се пенсионират като стриптизьори!
Богдана Карадочева

Хора, които не харесват българска музика, правят всичко възможно тя да се пуска колкото се може по-малко. Пътувайки човек с кола в Европа, по музиката разбира къде е. Само в България не е така.



Това обясниха Богдана Карадочева и Васил Найденов в "Добро утро, България!".
Изпълнителката на "Остаряваме бавно" сподели, че 2013 г. е била година за равносметки - дали да продължи да записва песни или не, защото много хора се опитват да ги изместят с лакти и нокти.

"Има интерес към българската музика, но за съжаление медиите изобщо не отразяват това, което се случва на музикалния пазар, даже и в София. Има достатъчно кадърни и можещи хора - едни от най-големите класически музиканти и оперни певци са българи, но по медиите нищо не се говори за тях. Лансират се хора, които не заслужават".

Защо на 63 години трябва да бъда унижаван в собствената си държава от хора, които нямат никакво музикално образование, назначени по системата 4-4-2, спейки с някакви шефове по трасето? Има страхотни млади творци и музиканти, но ако те не тръгнат да се продават тялом и духом, са абсолютно обречени." Това според Васил Найденов е чиста дискриминация към българската музика.

Музикантите обясниха, че няма такава държава, където творецът трябва да се пенсионира като стриптизьор, за да получи пенсия. Това е оскърбително, защото не всеки може да пее, докато умре. Не може хора като Емил Димитров, Боян Иванов и Борис Гуджунов да бъдат доведени до нищета, заявиха Богдана Карадочева и Васил Найденов.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама