СВЯТ


Кола-бомба уби 6-ма в Бейрут, рани над 50

0 6077 27.12.2013
Кола-бомба уби 6-ма в Бейрут, рани над 50

Голяма експлозия разтърси ливанската столица Бейрут. Експлозията е предизвикана от кола бомба, като при взрива са загинали шестима души.



Бивш ливански министър сунит, близък на семейство Харири, е една от жертвите, съобщи Би Би Си. Мохамед Шатах (62 г.) загина сутринта в петък в колата си край бизнес сградата “Старко” в западен Бейрут. Там е домът на Саад Харири и централата на прозападната му коалиция “14 март”. Бомбата уби най-малко още 5-има души и рани над 50.

Шатах, който е бивш финансов министър и бивш посланик в САЩ, отивал на среща с Харири по време на атентата. Трябвало да обсъдят започващия на 16 януари международен трибунал за убийството на Рафик Харири. Бейрут обвинява за него шиитското движение “Хизбула” и Сирия.

Телевизионни кадри показаха облак дим над мястото на експлозията недалеч от работната резиденция на ливанския министър-председател. По улиците се виждаха горящи автомобили и човешки тела, както и линейки, които прибираха ранени.

От лятото насам в Бейрут станаха няколко атентата, повечето от които бяха насочени срещу бастиони на шиитското движение "Хизбула". Президентът Мишел Слейман осъди взрива като “престъпление, независимо какво послание носи”.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама