НОВИНИ


Румен Петков: Няма да искам оставката на Станишев

14 5808 06.01.2014
Румен Петков: Няма да искам оставката на Станишев

Имам принципни въпроси, по които се разминавам със Сергей Станишев. „Белене” не може да бъде обект на пазарлъци с когото и да било. На евроизборите пак ли ще обещаваме данък богатство, пак ли ще говорим за плосък данък, за тютюнопушене?! Защо имаме предизборни обещания, като не се изпълняват?! При това положение трябва да кажеш: Извинете, аз просто ви излъгах”, това заяви в „Лице в лице” Румен Петков.


 

2005 г. нямахме неизпълнен ангажимент, похвали се той. „Сега или не можем да убедим нашите партньори в управлението или сега действат други механизми. Още не знам чия кандидатура е министърът на благоустройството. Защо ангажираш човек, който с лека ръка изважда Вапцаров от учебника и който не отива на 100- годишнината на Съюза на българските писатели”, възмущава се Петков.

 

Въпреки критиките си към Сергей Станишев той не му иска оставката. На конгреса на 8 февруари изобщо няма да отваря дума за това, обеща политикът. От късмета на лидера на социалистите: „От зори до мрак ти работи и евроизборите спечели”, Петков му пожелава първата част: „Пожелавам му да работи от зори”, конкретизира той.

 

Социалистът заяви още, че не би участвал в политически проект с Татяна Дончева. „Не се виждам с Дончева. Тя има гръб да носи на бой, голяма уста в хубавия смисъл на думата и бърз ум”, характеризира я той.

 

Петков критикува сегашното правителство, но похвали това на Симеон Сакскобургготски. „Правителството, което създаде усещане за утре, за сигурност, беше правителството на Сакскобургготски”, смята той.

 

 

 

 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама