НОВИНИ


Орешарски се изказа оптимистично за финансовото състояние на страната

17 5009 12.01.2014
Орешарски се изказа оптимистично за финансовото състояние на страната
Булфото

Премиерът Пламен Орешарски се изказа оптимистично за финансовото състояние на страната. Според него в момента сме по-добре от много други държави, членки на ЕС. “Ако дълг от 17% от брутния вътрешен продукт е опасен за държавата, значи всички други членки от ЕС, които имат огромни дългове, много по-големи от нашия, вече трябва да са фалирали”, заяви Орешарски в предаването на Иван Гарелов.



“Лидерите на страните членки в ЕС се събират на съвет на няколко месеца. Срещата е двудневна.

Там се обсъждат нещата на високо ниво. Не смятам да ходя до Брюксел само за снимки”, обяви още премиерът Пламен Орешарски. „Ще се отнасям с уважение към президентската институция, както съм го правил и досега. Винаги сме имали добросъседски отношения с президента и в прекия и в преносния смисъл. Все пак и двамата сме временно на постовете, нали така”, обясни още премиерът. Той отрече твърденията на композитора Хайгашот Агасян, че е имало сблъсък между тях двамата:

“Не познавам Хайгашот Агасян и не знам точно какво е имал предвид.” Премиерът допусна все пак, че постъпленията в бюджета не са такива, каквито той е искал или очаквал. “Приходите в митниците не са толкова, колкото на мен ми се иска. НАП работят по-добре на този етап, въпреки това и двете агенции се справиха прилично за миналата година. Всъщност неизпълнението е доста по-малко от размера на допълнително върнатото ДДС. Резервите остават и ще работим в тази насока”, коментира още Пламен Орешарски.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама