НОВИНИ


Кутев: Нито Калфин, нито Първанов щяха да са това без БСП

28 4857 14.01.2014
Кутев: Нито Калфин, нито Първанов щяха да са това без БСП
Антон Кутев Булфото

Не би трябвало да се подлага на съмнение, че Ивайло Калфин е добър евродепутат. Никога обаче не би събрал толкова много гласове без БСП, нито Първанов щеше да бъде два мандата президент без БСП. Най-важното е партията.



Това заяви Антон Кутев в сутрешния блок на Нова тв.

Безспорно чувам Георги Първанов, но не одобрявам много негови решения. Той ни обвиняваше, че ръководството на БСП се е затворило в тесен кръг и взема еднозначни решения, а той сега какво прави? БСП е много ревнива към предателите. БСП е с изключителен инстинкт за самосъхранение. И то не ръководството – според мен то беше много либерално с него. Калфин беше галеното дете на БСП.

Дали Първанов си е говорил с Борисов, или просто имат общи интереси, аз не знам. Депутатът от БСП категорично отрече твърденията, че Първанов ще отцепи важни фигури от БСП. Кутев се надява, че Първанов ще размисли и няма да обяви днес паралелна листа.

Всеки политик, който е бил в публичното пространство толкова дълго, особено Първанов, може да му се открият много недостатъци, но не е това коректния начин на говорене.

Ние излязохме с ясна позиция за Волен Сидеров. Няма чадър над никого – каквото за Цветанов, такова и за Сидеров. Най-вероятно гласуването ще е общо, аз ще съм „за” свалянето на имунитета му.

Кутев обяви и своя анализ: Още депутати от ГЕРБ ще се отделят от парламентарната им група.

Кутев сам подхвана темата предсрочни избори: Не ни е страх от избори през май. Въпреки че ние не бързаме, защото смятаме, че има още много неща, които можем да свършим, завърши Кутев.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама