НОВИНИ


Мухлясал тютюн лумна пред МЗХ

8 6021 14.01.2014
Мухлясал тютюн лумна пред МЗХ
Булфото

Ангел Славчев, председателят на „Граждански контрол”, запали низи с мухлясал тютюн пред Министерството на земеделието. Протестът му е в знак на подкрепа към протестиращите тютюнопроизводители от Гоцеделчевско, които имат искания за спешни мерки в Закона на тютюна и тютюневите изделия.



На 10 януари близо 2000 души от района на Гоце Делчев блокираха международния път за Драма, протестирайки срещу забавения старт на изкупната кампания и ниската изкупна цена на продукцията им. Именно тогава земеделците връчиха низата тютюн на Ангел Славчев, упълномощявайки го да я опожари от тяхно име пред очите на ръководството и чиновниците от МЗХ. Протестният акт бе подкрепен и от десетки активисти на Гражданско сдружение СИЛА.

„Следващият път тютюнопроизводителите ще бъдат пред Министерството на земеделието и храните и няма да се чуе нито един вувузел, а само тропот на мотики и лопати. Управляващите трябва да си направят сметката какво ще направят. Трябва да има държава, която да може да защитава не само тютюнопроизводители, но и зеленчукопроизводителите, животновъдите и всички останали, в момента държавата липсва тотално”, заяви Ангел Славчев.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама