НАРОДЕН ГЛАС


"България без цензура" подкрепи талантливия Божидар от Смолян

0 6665 15.01.2014
"България без цензура" подкрепи талантливия Божидар от Смолян

Категорично не можем да си позволим да изгубим поредно поколение в демагогия, заради тоталната липса на цялостна политика в сектора, е позицията на "България без цензура" относно наболелите проблеми в образованието. Фактът, че децата ни печелят всички големи конкурси по математика и информатика, доказва, че нацията ни има висок потенциал, традиции и успешна реализация в сферата на високите технологии.



Вместо да осигуряваме мозъци за Силиконовата долина е крайно време да създадем условия за децата ни да остават и да се реализират тук. Идеята за дуално обучение непрактична , предвид факта, че няма развитие и помощ за малкия и среден бизнес, а занаятите в страната един по един изчезват. В "България без цензура" работи експертна група, която създава нова генерална стратегия за образованието. Вече има готови механизми и ноу хау за въвеждане на обучение с таблети.

"България без цензура" подкрепи талантливия Божидар Маринов от Смолян. Евромайките Даниела Колева и Станислава Евтимова подариха на 13-годишното момче нов таблет от името на сдружението. Подаръкът бе предаден на майка му Златка по време на пресконференция на Асоциацията за домашно образование, която се проведе в БТА днес. Тя отвърна на жеста, като покани на гости у дома си представители на гражданската организация.

Казусът с Божидар нашумя покрай забраната на Министерството на образованието да го допусне до Националната олимпиада по информатика, защото не ходи на училище. Майка му Златка, която е програмистка, му го обучава вкъщи по американска програма за домашно образование. Още на 4-годишна възраст момчето започнало да учи букви и числа, а днес вече е надминало връстниците си и пише кодове за програмиране.

Историята му бе разказана и на днешната пресконференция. Хаотичните промени в системата на образованието, идеята за отпадне монопола по отношение на сертифицираното образование и създаване на кооперативни училища, които родителите да си организират, нуждата от безусловна подкрепа на ученика, независимо от формата му на обучение също бяха сред дискутираните теми.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама