НОВИНИ


Др. Стойнев "нагази" президента, дебалансирал енергийната система

19 5304 17.01.2014
Др. Стойнев "нагази" президента, дебалансирал енергийната система
Драгомир Стойнев

Сегашното управление прави всичко възможно да балансира енергийната система. Президентът работи срещу балансиране на системата, заяви в НС министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев и добави, че той лично, не го разбирал.



Къде беше господин Плевнелиев през 2012 г., когато приблизително 1000 мегавата бяха присъединени към нашата енергийна система от възобновяеми енергийни източници, и тогава защо той не каза нещо? Защо не каза нещо, когато бе блокиран износът на електроенергия, и когато миньорите не работеха, изреди въпроси Др. Стойнев.

Сега, когато това правителство прави всичко възможно да балансира системата, той за пореден път пречи. Ние искахме да се разплатим с фирмите и го свършихме, въпреки че той наложи вето върху актуализацията на закона за държавния бюджет, само и само правителството да не бъде коректно с бизнеса. Ние искаме да бъдем коректен партньор с бизнеса, бизнесът да е коректен с правителството. Считам, че само по този начин може да вървим напред, осведоми министърът.

За таксата върху приходите от електроенергия от възобновяемите енергийни източници, президентът е сезирал Конституционния съд. Надявам се този път питането му да бъде допустимо. Оттук-нататък въпросът е какво ще реши Конституционният съд. Подобни мерки има в цяла Европа. Не виждам нищо страшно в тази мярка, смята Стойнев.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама