НОВИНИ


Петков хвърли оставка като шеф на БСП Плевен

31 5417 20.01.2014
Петков хвърли оставка като шеф на БСП Плевен
Румен Петков Булфото

Румен Петков се оттегля от поста председател на Областния партиен съвет и председател на Областния партиен щаб на левицата в Плевен. Присъединилият се към формацията АБВ на Георги Първанов съобщи, че официално ще подаде оставка в края на месеца на заседание на партийната структура и тогава ще обясни мотивите си, предаде Фокус.



Дългогодишният член на ръководството на социалистите и бивш вътрешен министър в кабинета "Станишев" изтъкна, че не се стреми към властта. "Всъщност тези, които употребяват властта, и то не в интерес на партията и нейните избиратели, на българското общество и държава, са именно в ръководството на партията", коментира Петков.

По думите му има две причини, поради които напуска поста. "Първата е, че председателят на щаба и на Областния партиен съвет, трябва да работи с цялата си енергия в структурата, която ръководи и да се представи добре. Втората е, че искам да покажа на всички, които правят злонамерени коментар, че тук далеч не става въпрос за някаква борба за власт”, заяви Румен Петков.

Той посочи, че не е бил изненадан от обаждането на член на БСП, който му е казал да не отива на съвещанието на партията вчера в Пловдив. "Не съм изненадан, защото духът в ръководството е такъв. Няма диалог. Тези въпроси, които съм поставял публично, аз съм ги поставял на всяко едно заседание на Националния партиен съвет и ръководството просто не желае и не може да отговори. Или не иска да отговори, защото отговорът би бил тежък конфуз и политически гаф.

Нещо повече - аз съм организационно грамотен човек и обичам моята партия да е в ред. Аз съм обявил, че съм снел доверието си от ръководството на партията още преди време”, добави Петков.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама