НОВИНИ


Петър Москов: Търсим съмишленици за оставка на правителството

32 5626 20.01.2014
Петър Москов: Търсим съмишленици за оставка на правителството
Петър Москов Булфото

Българинът отдавна няма реална преценка за тока. Държавата не трябва в никакъв случай да се бърка в бизнеса, нито в енергетиката. Сметките за ток не могат да паднат със закон. Официално имаме свободен пазар, но де факто нямаме. Важно е да имаме информиран краен потребител. В момента сметките ни за ток изглеждат като китайско четиво. Някой има интерес ценообразуването да е пълна мъгла.



Това коментира Бисер Манолов, част от икономическия екип на Реформаторския блок в „Лице в лице” по бТВ. Когато има вмешателство в ценообразуването, тогава се създават монополи, допълни Манолов.

Без БЕХ може, но без НЕК не може. Хубаво е да имаме нещо на по-евтина цена. Но ако имаме по-евтин хляб и пекарната фалира, няма да имаме никакъв хляб. Това важи и за НЕК и БЕХ, коментира Петър Москов от Реформаторския блок. Начинът за регулиране на цените е да се промени миксът.

От политиката на управляващите в енергетиката страдат единствено потребителите. В тази сфера печелят само едни и същи хора в последните години. На финала намалената сметка за ток ще бъде платена от бизнеса, допълни Москов. Всички правителства от последните години заиграват с енергийните олигарси.

Манолов коментира, че Европа казва: Трябва да има пълно разделение между този който произвежда, пренася и продава токът. В България всичко е каламбур, каза той.

Колкото по-малко хора гласуват, толкова повече купеният вот придобива важност и сила. Гласуването на всеки един трябва да бъде осмислено, а не защото се страхуваш, че ще те глобят. Всеки един правилен ход в посока осмисляне на задължителното гласуване ще е добър, каза Москов.

Нужно е в политиката да се сменят правилата, а не едно с друго правителство, смята Москов. Тази година ще има и парламентарни избори, сигурен е той. Не е невъзможно, защото настъпват тежки процеси. Основната политическа цел на РБ е да постигнем оставката на това правителство и ще търсим съмишленици затова навсякъде. Оставка, краткосрочно правителство, което да смени правилата, и ние да имаме възможност да ръководим страната на здрава земя, а не както Станишев коментира, че е готов и земята да изкопае.

Втората ни цел е промяната – тя не е свързана с връщането на ГЕРБ на власт. На нас може да се гледа като на истинската здрава бариера против управление, каквото беше наложило ГЕРБ, каза Москов.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама