НОВИНИ


Страхил Ангелов свършил в Сирия дори църковна работа

12 4892 22.01.2014
Страхил Ангелов свършил в Сирия дори църковна работа
Страхил Ангелов

Дипломатическите отношения не позволяват да се осъществяват посещения в Сирия от страна на правителствени органи, външен министър, но аз съм отишъл в качеството си на гражданин и народен представител,, но в никакъв случай не съм бил там на официално посещение, заяви по БТВ депутатът от КБ Страхил Ангелов.



Там се срещнал с много хора - от студенти от университета в Дамаск, между другото такива, които не подкрепят Башар Асад, до духовни лица, включително патриарха. В Сирия живеят 1,5 милиона православни християни и тяхното положение в момента не е добро, осведоми Ангелов, учуден, че Българската православна църква не била изляза с ясна позиция по този проблем.

Ангелов се е срещнал и с представители на правителството, защото всеки един конфликт имал две страни. Страните в конфликта в Сирия пък били три, но той не успял да се срещне с третата страна.

Не съм разговарял с тях на политически теми и не виждам никакъв проблем като частно лице, а още повече, като председател на групата за приятелство със Сирия. В думата приятелство влагам истинския смисъл, каза Ангелов. Той бил поканен от фондация „Славяни”, представителите на които били професори, общественици, хора, които се интересували от тези взаимоотношения.

Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама