НОВИНИ


В. Танов: Тефтерът на цар Киро беше намерен през 2011 г. при обиски в Катуница

5 5303 22.01.2014
В. Танов: Тефтерът на цар Киро беше намерен през 2011 г. при обиски в Катуница
Ваньо Танов

Сканирани страници, за които се твърди, че са от личният тефтер на Цар Киро, бяха разпространени от marica.bg. Според пловдивското издание материалите разкриват шокиращи тайни на ромския бос.



В тефтера фигурират имена на депутати, митничари и други важни персони в обществения живот, а срещу тях са отбелязвани получавани суми. Страниците са пристигнали и на редакционните пощи на още няколко онлайн издания, като предстои да бъде изяснено дали са автентични, информира БТВ.


Няма регионален бос, който да не играе с политиците. Да си спомним за амнистията на снахата му още от президента Желев, тоест има цяла една линия, тази протекция не е от вчера. Вижте кога чак му се случи нещо – когато излязоха хората на улицата. Иначе какво щеше му се случи, заяви по БТВТихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията.

В свой коментар по телефона бившият шеф на агенция "Митници" Ваньо Танов по-скоро потвърди автентичността на тефтера. По думите му той бил намерен още през септември 2011 г. при обиски в Катуница. „Би трябвало оттогава досега органите да са разследвали имената в него – този въпрос лесно може да бъде изчистен. Искам да отбележа, че още с встъпването ми в длъжност през 2009 г. е разпоредена проверка на Цар Киро. Установи се, че той произвежда спирт - последва преписка, която бе предадена на прокуратурата. Образува се дознание, работено е от дознател от МВР. От 2009 до 2013 г. той не е имал лиценз за спиртни напитки”, добави Танов.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама