НОВИНИ


Явор Нотев за вкупом дадените имунитети: Не е цирк, а акт

12 5214 22.01.2014
Явор Нотев за вкупом дадените имунитети: Не е цирк, а акт
Явор Нотев

Има ли морална стойност, направихме ли го пред всички български граждани, попита в НС депутатът от ПГ на „Атака" Явор Нотев. Смятате ли, че утре с лека ръка можем да кажем: А, не, това беше една шега, отново се позоваваме на нашия имунитет. Смятам, че постъпката беше достатъчно сериозна.



Това не е цирк, а акт в залата на Народното събрание, добави той по повод акта на ПГ на "Атака", която вкупом се отказа от имунитет, след като и лидерът й Волен Сидеров си го подаде в последния възможен срок за това.
 

Четейки Конституцията, намирам текст, който директно защитава народните представители, когато те правят изявления, когато действат по повод възложените им функции в това им качество. Този текст е действащ без оглед на имунитета.

За какво е тогава имунитетът? За да се подготвя народният представител за тежък спор с правораздавателната система, когато някой твърди, че той е извършил друго деяние извън тези негови преки задължения, каза още Нотев.
 

Въпросът за имунитета трябва да бъде обсъден, за да се види кому е нужен или той се явява само един дразнител в повече, без да създава необходимите гаранции, за да вършим работата си, смята още Нотев.
 

Дали има театрален елемент, аз не знам, коментира на свой ред депутатът Магдалена Ташева.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама