НОВИНИ


Борисов поздрави екипа си, оставил работеща система

62 4860 22.01.2014
Борисов поздрави екипа си, оставил работеща система
Бойко Борисов

Системата била без нито една спряна оперативна програма. За разлика от сега, уточнява екс премиерът. Оставени били още 100% договорена финансова рамка и стартирани всички проекти.



Прочетох данните, според които плащанията по оперативните програми са достигнали 63,9%. Нека да напомня, че целта, която беше поставена в началото на годината от Т. Дончев, беше 65% плащания, като тогава аз коментирах, че искам дори по-амбициозен резултат – 70%, пише в социалната мрежа Фейсбук лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. И продължава: И още съм убеден, че можеше да бъде постигнат. Въпреки това, плащания почти 64% са добър резултат.

Затова искам да поздравя екипа си, кат
о министър-председател, че остави на следващите правителства работеща система, без нито една спряна оперативна програма (за разлика от сега), 100% договорена финансова рамка и стартирани всички проекти! Искам да поздравя и експертите в управляващите органи и контролната система, българските общини, администрации, фирми и НПО, които продължиха да изпълняват проектите си, въпреки сложната ситуация в страната, въпреки управленския хаос. Колкото до вицепремиера Златанова, която се е похвалила с плащанията, тя няма повод да бъде поздравена, защото няма нищо общо с този резултат. Повече от половин година след встъпването в длъжност, тя продължава не да управлява, а да изучава системата на управление на европейските пари, понякога и със зловредни експерименти. И ще напомня, че ние заварихме спрени всички оперативни програми от коалицията, която представлява в момента Златанова, завършва Борисов.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама