НОВИНИ


Кънев се хваща за патерицата на Бойко?

42 4973 27.01.2014
Кънев се хваща за патерицата на Бойко?
Радан Кънев

Лидерът на ДСБ Радан Кънев изрази склонност Реформаторският блок да използва патерицата, която в петък предложи да бъде бившият премиер Бойко Борисов. Подобно политическо сътрудничество обаче би се случило в името на голяма цел – парламентарни избори и сваляне на настоящето правителство



Това обяви сам той по БТВ. Кънев обяви, че се планира срещи с всички опозиционни сили, а дали е възможен такъв разговор с ГЕРБ, ще реши Съветът на реформаторите.


В стил „целта оправдава средствата” Кънев обясни, че е наясно, че изразяването на близост с ГЕРБ носи негативи на десните: „Темата ГЕРБ дълбоко разделя и дразни нашите симпатизанти. Те са много недоволни от начина, по който ГЕРБ упражнява местната власт. Ако ние търсим просто максимален резултат и да си мобилизираме избирателите, трябва да се държим към ГЕРБ радикално негативно. Ние обаче търсим сътрудничество в името на голяма цел - парламентарни избори и това управление да спре”.

 

Той призна, че са се чували с Борисов няколко пъти по телефона, но това не е политически разговор – „политическо е това, което става пред хората”, каза Кънев и използва твърдението като аргумент за воденето на диалог с други партии през медиите. Условия ще бъдат поставяни единствено за темите, които ще се обсъждат.

Лидерът на ДСБ обеща до изборите десните да говорят за реформи и мерки в името на промяната, която искат хората. нещо, което според него нито другите партии, нито управляващите не предлагали да кажат какво следва. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама