НОВИНИ


Изключиха Георги Марков от ГЕРБ, баща му го последва

21 6051 27.01.2014
Изключиха Георги Марков от ГЕРБ, баща му го последва

Независимият депутат Георги Марков от Великотърновския избирателен район, който напусна парламентарната група на ГЕРБ през декември миналата година, вече е официално изключен от партията. Дни след отцепването си свищовлията не изключи възможността отново да се завърне при Бойко Борисов, но това вече няма да е възможно.


 

Още на 13 януари Изпълнителната комисия е взела решение да го изключи от редиците на ГЕРБ и да го лиши от поста общински председател на организацията в Свищов, съобщава „Труд”. В момента партийната организация в крайдунавския град се дирижира от общинския съветник д-р Кристиян Кирилов, който е назначен за временен лидер.

 

До два месеца, както гласи уставът, трябва да се проведе отчетно-изборно събрание за определяне на нов общински председател. Самият Георги Марков не е изненадан от решението. Той обаче е категоричен, че вече може свободно да работи и защитава хората, които са го избрали, и няма кой да му диктува как да гласува отгоре. Междувременно и неговият баща Цветан Марков в знак на недоволство хвърли оставка като член на ГЕРБ в Свищов и се обяви за независим общински съветник.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама